Хибридната соларна система за собствено потребление ФOTOSOLAR Hybrid 3700 е подходяща за къща с двускатен или четирискатен покрив и е оборудвана с литиево-йонна батерия от серията TriplePower с капацитет 3,0kWh. За разлика от мрежовите системи, тя може да съхранява добитата през деня енергия, което води до значително увеличен дял на соларната енергия в общото потребление на домакинството. Също така системата може да бъде използвана като аварийно захранване при отпадане на мрежата.

ФOTOSOLAR Hybrid 3700 е предназначена за тези, които искат максимална независимост и сигурност. Системата предлага различни режими на работа в зависимост от нуждите на потребителя. Използвания хибриден соларен инвертор SolaX е от четвъртото поколение на серията X1 Hybrid 3.7 и има два независими MPPT тракера, като поддържа работа с до три/четири високоволтови батерии Triple Power Т58/Т30. Основното предназначение на тази соларна система е производство на електроенергия за собствени нужди и съхранението й, с цел аварийно захранване при отпадане на мрежата, като възможността за потребление на произведеното електричество остава налице. Соларните панели могат да се монтират в два отделни масива, всеки с размери около 4,4 на 2.3 метра. 

Характерно за системата е че, разполага с литиево-йонна (литиево-желязо-фосфатна, LFP) батерия Triple Power (една в базовия комплект) с капацитет 3,1kWh. С нейна помощ добитата, но неизразходвана през деня енергия се съхранява за употреба в часовете, в които няма слънчево греене.

 

 

 

 

Комплектът включва

Панел монокристален Longi Solar 545Wp 8 броя
Инвертор хибрден SolaX X1-Hybrid 3.7D, G4 1 брой
Литиево-йонна батерия TriplePower T30, 3,1kWh 1 брой
Алуминиева конструкция за монтаж на наклонен покрив с битумни керемиди или ламарина 1 брой
Соларен кабел 4мм2 с МС4 конектори, 20 метра 4 броя

Включеният в комплекта хибриден инвертор има два MPPT входа и към него могат да бъдат включени два отделни масива от панели, което позволява оптимизиране на разполагането им в зависимост от ориентацията на покрива.

ЦЕНА: 11 399 лв.

 

Обща инсталирана мощност: 4,36kW

 

Допълнителни опции

WiFi или LAN модул за отдалечено следене и управление на системата 59 лв.
Втора батерия с капацитет 3.1kWh 3199 лв

Разпределително табло за външен монтаж, включващо:
- 4 бр. стопяеми DC предпазителя 15A с DIN държачи
- 2 бр. SPD мълниезащита G2040/2P-500V
- 1 бр. AC автоматичен предпазител
- окабеляване

199 лв.
Крепежни елементи за керемиден покрив вместо включените в комплекта за битумен покрив 180 лв.

Удължителен соларен кабел 4мм2 с MC4 конектори, 10 метра

29 лв.

Гаранционни срокове

Инвертор SolaX X1-Hybrid 3.7 D 5+5 години
Литиево-йонна батерия TriplePower T30 10 години
Панел Longi Solar 545Wp 12/25 години
Асесоари

2 години

Longi Solar е водещ производител на фотоволтаични панели, неизменно включен на челните места във всички класации за качество, обем на продажбите, и ефективност. Използваните в тази система панели са модел LR5-72HIH-545 и се характеризират със:

 • Висока ефективност на модула чрез използване на клетки M10-182mm
 • Легирани с галий, М10, half-cut клетки с 9 bus-bar структура
 • Half-cell клетки за понижена работна температура и повишен добив
 • Високо качество на модула за дълготрайна употреба
 • Положителен толеранс на мощноста до 3%
 • Деградация през първата година под 2% и под 0,55% на година между 2 и 25 година
 • 12 години гаранция за материалите и процесите
 • 25 години гаранция за линейна деградация на изходата мощност
   

Инверторът SolaX Power X1-Hybrid e особено подходящ за работа във фотоволтаични системи за къщи. Основните му предимства са:

 • Идеалното решение за системи за собствено потребление с фотоволтаични панели разположени от двете страни на покрива на къщата. Благодарени на двата си MPPT входа, може да свържете едновременно два отделни соларни масива.
 • Прекъсванията на електрозахранването вече няма да са проблем за вас. EPS превключвателя позволява на X1-Hybrid да работи в автономен режим. Така в случай на прекъсване на електрозахранването, вие ще имате на разположение съхранената в батериите ви електроенергия.
 • Висока ефективност (MPPT: до 99,9%, Euro efficiency: 97.0%)
 • Серията инвертори X1-Hybrid е сертифицирана със IP65 защита, което значи че може да бъде монтирана както вътре, така и навън. Това ви дава гъвкавост при проектирането и монтажа на вашата соларна система.
 • X1-Hybrid 3.7D няма външен вентилатор и работи изключително безшумно.
 • Безплатно отдалечено наблюдение. Имате достъп до данните за системата oт всяка точка на света чрез приложението SolaX Cloud.
 • Удължена гаранция - освен стандартните 5 години гаранция при регистрация на системата в облачната услуга SolaX Cloud получавате още 5 години ограничена гаранция.

 

Монтажната конструкция, включена в комплекта е проектирана за домашни покривни системи.

 • Израрботена изцяло от алуминии с анодно покритие
 • Всички крепежни елементи са от неръждаема стомана SUS304
 • Лесна за монтаж
 • Всички необходими елементи са включени в комплекта

 

Цената на системата не включва монтаж. 

Наличност: налична на склад.

Всички цени са с включен ДДС.

Очаквано годишно производство

Общото годишно производство на всяка фотоволтаична система зависи най-вече от разположението на панелите, техния наклон, географските координати, на които са монтирани, условията на околната среда (например, вятър, възможни засенчвания, замърсяане на панелите с прах) и загубите в самата система. Производството има силно изразен сезонен характер, с най-висок добив през месеците юли-август и най-нисък през декември-януари. 

 

Графика на месечния добив на фотоволтаична централа ФOTOSOLAR Air Plus 3000

Горната графика показва максималното производство на система  ФOTOSOLAR Off-grid 3000, монтирана в София на тези координати, с ориентация точно на юг и наклон на панелите 35 градуса. Общата инсталирана пикова мощност на панелите е 3520 Wp (8бр. по 440Wp).

Използвани са данни от географската информационна система за фотоволтаици на обединения научен център към европейската комисия (European Commission's science and knowledge service, Joint Research Centre). Данните са използвани въз основа на директива 2011/833/ЕС: решение относно повторната употреба на документи на Комисията. Инструментът за оценка на производството на фотоволтаични системи, свързани към мрежата, е публикуван тук: https://re.jrc.ec.europa.eu/pvg_tools/en/#PVP

За повече въпроси, консулатации или запитвания, моля свържете се с нас.