Мощността на системата не е ограничаваща относно мощността на товарите, които можете да включите към електрическата инсталация. Инверторът се свързва така, че електренергията от него се комбинира и допълва енергията, получена от външната мрежа. С две думи, можете да свържете към домашната ел. мрежа всякакви товари без ограничение - за разлика от повечето инвертори, който биха дали грешка при претоварване или биха преминали изцяло на мрежово захранване, тази система ще отдава толкова мощност, колкото слънце грее в ммента - ако е през нощта и батерията е празна производството ще е нула, а ако е през лятото на обяд - близо до максималната мощност. Само недостигът ще се вземе от външната мрежа.

Фотоволтаичната система за собствено потребление ФOTOSOLAR Hybrid 6000 се състои от четвърто поколение хибриден инвертор X1 HYBRID 6.0-D, литиево-йонна батерия от серията TriplePower с капацитет 5,8 kWh и 14 монокристални фотоволтаични панела, с обща мощност 5,74kW.

ФOTOSOLAR Hybrid 6000 е предназначена за тези, които искат максимална независимост и сигурност. Системата предлага различни режими на работа в зависимост от нуждите на потребителя. Използвания хибриден соларен инвертор SolaX е от серията X1-Hybrid G4 и има два независими MPPT тракера, като поддържа работа с до три високоволтови батерии Triple Power T58 с максимален капацитет 17.4kWh. Основното предназначение на тази соларна система е производство на електроенергия за собствени нужди и съхранението й, с цел аварийно захранване при отпадане на мрежата, като възможността за потребление на произведеното електричество остава налице. Соларните панели могат да се монтират в два отделни масива, всеки с размери около 8 на 2 метра. 

 

Системата може да работи в следните режими.

1. Приоритет на собственото потребление (Self Use)
В този режим приоритет има задоволяването на собственото потребление. Възможни са следните варианти:

- Когато производството от панелите е достатъчно (през деня): Енергията, получена от панелите се използва приоритетно за захранване на товарите. Ако има излишък от енергия, той се съхранява в батерията. Ако и батерията е пълна, излишната енергия може да се продава към външната мрежа, или да се ограничи експорта, ако е зададенa такава настройка от менюто.

- Когато производството от панелите е недостатъчно (през деня при слабо слънце): Мощността от панелите ще бъде комбинирана с мощността от батерията, ако в батерията има заряд. Ако пак има недостиг на енергия, само тогава той ще се черпи от външната мрежа.

- Когато няма никакво производство от панелите (през нощта): Батерията ще захранва всички товари, докато се изтощи. Ако нейната мощност е недостатъчна, остатъка ще се черпи от външната мрежа.

2. Приоритет на експорта на енергия (Feed-in priority).
В този режим приоритет има производството на енергия за експорт към външната мрежа. Подходящ е за системи, които имат преференциална цена за изкупуване на електричеството.

3. Приоритет на аварийното захранване (Backup mode).

Този режим е подходящ за райони с чести спирания на тока. Начина на работа е същия като в режима с приоритет на собственото потребление, но нивото на заряд на батерията се поддържа на относително високо ниво (настройва се от потребителя), за да е сигурно, че в батерията ще има достатъчно заряд при спиране на тока.

4. Островен режим (Off-grid).
Този режим се включва когато няма захранване от мрежата (спиране на тока). Системата ще осигури аварийно захранване от панелите и батерията, за да подава енергия към товарите, включени към off-grid изхода на инвертора. За този режим е необходимо в системата да има батерия.

 

 

 

Комплектът включва

Панел монокристален Tongwei 410Wp 14 броя
Инвертор X1 HYBRID 6.0-D, G4 1 брой
Токов трансформатор за ограничаване на експорта 1 брой
Батерия Triple Power 5.8kWh 1 брой
Алуминиева конструкция за монтаж върху наклонен ламаринен или битумен покрив 1 брой
Соларен кабел 4мм2 с МС4 конектори, 20 метра 4 броя

.

ЦЕНА: 11 999 лв.
 

Допълнителни опции

EPS Box за превключване на вътрешната мрежа в авариен режим 599 лв
WiFi модул за отдалечено наблюдение и контрол 59 лв
Допълнителна батерия T58 Slave 5.8kWh 4800 лв

 

Гаранционни срокове

Инвертор X1 HYBRID 5.0-D, G4 5+5  години
Батерия Triple Power 5.8kWh 10 години
Панел Tongwei 410Wp 12 години
Асесоари

2 години

 

Цената на системата не включва монтаж. 

Всички цени са с включен ДДС.