Мощност на панелите: 4950Wp

Мощност на инвертора: 5000W

Мощността на системата не е ограничаваща относно мощността на товарите, които можете да включите към електрическата инсталация. Инверторът се свързва така, че електренергията от него се комбинира и допълва енергията, получена от външната мрежа. С две думи, можете да свържете и товари 50kW към домашна ел. мрежа, в която има включeн инвертор SolaX X1-Hybrid - за разлика от повечето инвертори, който биха дали грешка или биха преминали изцяло на мрежово захранване, тази система ще отдава толкова мощност, колкото слънце грее в ммента - ако е през нощта и батерията е празна или няма батерия, производството ще е нула, а ако е през лятото на обяд - близо до максималната мощност. Само недостигът ще се вземе от външната мрежа.

Хибридната соларна система за собствено потребление ФOTOSOLAR Hybrid 5000 е подходяща за къщи с двускатен или четирискатен покрив. За разлика от мрежовите системи, в тази система се използва хибриден инвертор, което дава няколко основни предимства:

 • към системата може да се добави батерия - в момента на покупката или в бъдещ момент;
 • фотоволтаичната система може да се използва за аварийно захранване при спиране на тока.

Ако към системата се свърже батерия, тя може да съхранява добитата през деня енергия, което води до значително увеличен дял на соларната енергия в общото потребление на домакинството.

 

ФOTOSOLAR Hybrid 5000 е предназначена за тези, които искат максимална независимост и сигурност. Системата предлага различни режими на работа в зависимост от нуждите на потребителя. Използвания хибриден соларен инвертор SolaX е от четвъртото поколение на серията X1 Hybrid 5.0 и има два независими MPPT тракера, като поддържа работа с високоволтови батерии Triple Power. Основното предназначение на тази соларна система е производство на електроенергия за собствени нужди и аварийно захранване при отпадане на мрежата, като възможността за потребление на произведеното електричество остава налице. Соларните панели могат да се монтират в два отделни масива, всеки с размери около 6/5 на 2.3 метра. 

 

Комплектът включва

Панел Yingli Solar 550Wp 9 броя
Инвертор хибрден SolaX X1-Hybrid 5.0, G4 1 брой
Алуминиева конструкция за монтаж на наклонен покрив с битумни керемиди или ламарина 1 брой
Соларен кабел 4мм2 с МС4 конектори, 20 метра 4 броя

Включеният в комплекта хибриден инвертор има два MPPT входа и към него могат да бъдат включени два отделни масива от панели, което позволява оптимизиране на разполагането им в зависимост от ориентацията на покрива.

ЦЕНА: 5 499 лв.

 

Обща инсталирана мощност: 4,95kW

 

Допълнителни опции

WiFi или LAN модул за отдалечено следене и управление на системата 59 лв.
Литиево-желязо-фосфатни батерии за съхранение на енергията виж

Разпределително табло за външен монтаж, включващо:
- 4 бр. стопяеми DC предпазителя 15A с DIN държачи
- 2 бр. SPD мълниезащита G2040/2P-500V
- 1 бр. AC автоматичен предпазител
- окабеляване

199 лв.
Модул X1-Matebox 1200 лв
Крепежни елементи за керемиден покрив вместо включените в комплекта за битумен покрив 180 лв.

 

Възможности за увеличаване на мощността

Доплащане за инвертор с мощност 6,0kW 200 лв
Доплащане за инвертор с мощност 7,5kW 300 лв

 

Гаранционни срокове

Инвертор SolaX X1-Hybrid 5.0D, G4 5+5 години
Панел Yingli 550W 12/25 години
Асесоари

2 години

 

Инверторът SolaX Power X1-Hybrid e особено подходящ за работа във фотоволтаични системи за къщи. Основните му предимства са:

 • Идеалното решение за системи за собствено потребление с фотоволтаични панели разположени от двете страни на покрива на къщата. Благодарени на двата си MPPT входа, може да свържете едновременно два отделни соларни масива.
 • Прекъсванията на електрозахранването вече няма да са проблем за вас. EPS превключвателя позволява на X1-Hybrid да работи в автономен режим. Така в случай на прекъсване на електрозахранването, вие ще имате на разположение съхранената в батериите ви електроенергия.
 • Възможност за работа в авариен режим дори и без батерия. Благодарение на функцията Super-Backup инверторите SolaX Power X1-Hybrid могат да осигурят аварийно захранване при спиране на тока, дори и ако в системата няма включена батерия, стига да има достатъчно слънце. В този режим мощността на инвертора е ограничена до 50%,
 • Висока ефективност (MPPT: до 99,9%, Euro efficiency: 97.0%)
 • Серията инвертори X1-Hybrid е сертифицирана със IP65 защита, което значи че може да бъде монтирана както вътре, така и навън. Това ви дава гъвкавост при проектирането и монтажа на вашата соларна система.
 • X1-Hybrid 5.0D няма външен вентилатор и работи изключително безшумно.
 • Безплатно отдалечено наблюдение. Имате достъп до данните за системата oт всяка точка на света чрез приложението SolaX Cloud.
 • Удължена гаранция - освен стандартните 5 години гаранция при регистрация на системата в облачната услуга SolaX Cloud получавате допълнително още 5 години ограничена гаранция.

 

Монтажната конструкция, включена в комплекта е проектирана за домашни покривни системи.

 • Израрботена изцяло от алуминии с анодно покритие
 • Всички крепежни елементи са от неръждаема стомана SUS304
 • Лесна за монтаж
 • Всички необходими елементи са включени в комплекта

Цената на системата не включва монтаж. 

Наличност: налична на склад.

Всички цени са с включен ДДС.

За повече въпроси, консулатации или запитвания, моля свържете се с нас.